Restauracije

Restauracija (Obnova)

Ljubav prema drvu i stolarskom poslu dovela nas je do spoznaje da smo mi samo dijelić jedne djelatnosti, koja traje tisućama godina. Treba poštivati ono što su stvorili naši preci, kao i naši suvremenici i da zajedno s njima nešto ostavimo i našoj budućnosti.

Danas se dosta starog, vrijednog namještaja uništava i baca. Isto tako se uništavaju i mijenjaju sa novim materijalima originalna vrata, prozori i izlozi na starim zgradama. Htjeli smo barem dio toga sačuvati, zajedno s našim investitorima koji imaju istu ideju – da nismo od danas i da je i prije nas postojao bogat i kreativan život u stolarskoj branši.

Znamo da naš BELI ZAGREB GRAD ima vrlo lijepu i sačuvanu arhitekturu Gornjeg i Donjeg grada koju samo treba obnoviti pa da zasja punim sjajem. I tako smo krenuli u obnove (restauracije) starog namještaja i građevinske stolarije.
Htjeli bi posebno istaknuti projekt Gradske ljekarne Zagreb koji obuhvaća obnovu nekoliko ljekarni u centru Zagreba – od izloga i ulaznih vrata do namještaja u “duhu” starog Zagreba.

Na tom području dobili smo i priznanja struke: od obrtničke komore naslov „Tradicijskog i umjetničkog obrta“ do rješenje od Ministarstva kulture Republike  Hrvatske za dopuštenje obavljanja poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara i to za izvođenje stolarskih radova na nepokretnom kulturnom dobru.